Monday, March 2, 2009

aku sik maok NANGIS GA #3

Episod :: Ruang ke-6


aku telah ditag oleh saudari Aidalina sekali lagi. oleh kerana punya masa lapang nan terluang, jadi tanpa segan dan silu akan ku selesaikan misi ini sepenuh hatiku.
Instruction:
1) Go to your photos folder in your computer.
2) Go to the 6th folder of photos.
3) Go to the 6th picture in that folder
4) Put the picture on your blog and description of it.
5) Invite six friends to join the challenge.
6) Link them in your blog and let them know they have been challenge.
ya rakan dan taulan. seperti yang sedang anda perhatikan, setelah aku mengikut segala arahan yang dinyatakan inilah hasilnya. menarik dan penuh seni sekali bukan.? biarlah ku ceritakan serba ringkas bagaimana gambar ini diambil. pada petang itu, aku, ogent dan jaha berkelana tanpa arah tuju. hendak ke sibu sudah lewat, jadi kami 'round-round' dan singgah sebentar di sini. kesempatan ini juga kami ambil untuk membuang hadas kechil, merokok, ambil2 gambar dan memerhatikan budak-budak main futsal di situ. di sinilah spot skate kami suatu masa dulu. di sinilah tempat kami bertukang, melepak dan sebagainya. di sinilah juga aku, saudari adifingers dan izar membuat eksperimen hasil2 grafiti. dulu di situ masih ada kayu untuk duduk2 dan main noseslide dan sebagainya.
Tapi kini. . .seperti yang dapat anda lihat tiada lagi kayu di situ. tempat ini juga merupakan pusat untuk aktivit-aktiviti riadah dan sosial seperti minum cap apek riang ria, menghisap inhalan menarik bulan, ngebow tersengih manja, dan juga berenderk memateri memori bersama. dapat kita perhatikan juga nukilan SCREMO pada dinding di atas. kehebatan penangan emo scremo yang melanda dunia kini telah menukar sebilangan remaja di sini untuk menjadi Edward Cullen versi emo.memang macam drakula kalau kamu tengok. nukilan ini mungkin dihasilkan oleh sesetengah individu yang mekar chentanya atau pun individu yang muncha berdarah hatinya. hmm, memang betul2 SCREMO.
p/s :: untuk pengetahuan, saya tidak nongkrong Twilight. hanya pernah mendengar kejambuan edward cullen dari gadis2.
saudara odel madah dia gay. hahaha.
( 6 orang yang membawa panji seterusnya ialah think, amizonema, 1kcl, vivian, apijah dan marcella. )

17 comments:

  1. kenak grafiti screamo ya ada LOVE2?? heeeeee!!!! :p

    ReplyDelete
  2. dalam folder photo kamu memang da gambar mcm2.nasib baik bukan gambar saya tengah tidor. apuu...

    ReplyDelete
  3. eh,,kau diam cney?jd ko kenal lah ngan shamsul...nak sorng gik ya ikhwan..hehehe.
    kecik nar dunia!

    ReplyDelete
  4. marcella: ada love2 pasal tema nya EMOLOVE kali. haha. baiklah. kamu memang pambawa panji yang setia. teruskan~

    think: itulah. tempat itu memang ntahpapa. bekas2 kondom mengarey saja di sini sana.

    1kcl: gambar tdor yang diedit berkumis panjang itu cukup lemak. mungkin BAKAL munchul dalam entri seterusnya.

    erolnukman: aku diam bintangor. aok, ikhwan namanya. hahaha. bok ingat ku. ku da juak member di selalang dolok. dak minie, dedek ngan ade. mun ko kenal lah...oit, ku mok nanyak. ko frontman luna's puzzle ka? hehe

    ReplyDelete
  5. ehek tidak ada HADIAH ka untuk si pembawa panji yang setia? :p

    ....bekas2 kondom mengarey?? <--PARAI!

    ReplyDelete
  6. berenderk memateri memori bersama! adoh2

    ReplyDelete
  7. silakan.aku pun da pic lemak kamu yang bakal munchol nanti

    ReplyDelete
  8. yup..semua yg kau sebut ya aku kenal..hehehe
    luna's puzzle?aok..aku lah..camney tauk tok?

    ReplyDelete
  9. adehhhhhhhh!
    tgu..jeng..jeng..

    ReplyDelete
  10. kejap alic ah
    aku gik nak mbaco instruction nya gik
    hahahah

    ReplyDelete
  11. marcella: hadiah ka? hehe. nanti saya bagi kamu satu panji lagi. tunggu~ yalah tek, "bekas2" itu tidak dibuang ditempat yang betul lah.

    aidafazura: kiasan ya dood, spontan ja itu. hehe

    1kcl: hahahaha.urang main-main jak~ usah serius!

    erolnukman: saudara the freaks madah ngan aku wujudnya satu lagi band yang da myspace di sarikei. bagus2. teruskan usaha! sama2 berjuang.

    vivian: apahal ya? hehe

    amizonema: baiklah~. . .

    ReplyDelete
  12. bernasib baik kah aku tidak terjebak dengan keadaan ini?
    Syukur sekarang aku di tempatkan menchari rezeki di tempat org.

    ReplyDelete
  13. oooo tak urang nyonteng duhal....

    ReplyDelete
  14. think: syukurin~

    apijah: sikdo mek urang conteng tulisan EMO lak pyo eyh. . .mek urang sebelah eyh. . . haha

    ReplyDelete